Reklamy pensjonatu

Dom nr 13

Haus Hedwig / Dom wczasowy FWP Pionier

Istnieje częściowo

Pensjonat I rangi „Hedwig“ (ul. Parkowa 13), zbudowany w 1907 r. przez firmę Andreasa Ernsta dla Gertrud Feinbier: najlepsze położenie przy placu kuracyjnym i łazienkach. Duże, pięknie urządzone pokoje z balkonami, centralne ogrzewanie, światło elektryczne, pierwszorzędna, również dietetyczna kuchnia. Od 1928 r. w rękach Bertolda Wendlera, w 1938 r. przejęty przez Mathilde Kuhn. W latach 1945-1949 ośrodek leczniczy Związku Zawodowego Pracowników Leśnych, później do 2008 r. dom wczasowy „Pionier” ...
Pensjonat I rangi „Hedwig“ (ul. Parkowa 13), zbudowany w 1907 r. przez firmę Andreasa Ernsta dla Gertrud Feinbier: najlepsze położenie przy placu kuracyjnym i łazienkach. Duże, pięknie urządzone pokoje z balkonami, centralne ogrzewanie, światło elektryczne, pierwszorzędna, również dietetyczna kuchnia. Od 1928 r. w rękach Bertolda Wendlera, w 1938 r. przejęty przez Mathilde Kuhn. W latach 1945-1949 ośrodek leczniczy Związku Zawodowego Pracowników Leśnych, później do 2008 r. dom wczasowy „Pionier” w gestii Funduszu Wczasów Pracowniczych.
W latach 2010-2011 wraz z sąsiednim budynkiem nr 11 został przebudowany na hotel "Bukowy Park".
[bynio]