Fontanna (nie istnieje)

Przedwojenny park, obecnie zaniedbany podobnie jak jego infrastruktura. Ostatnia rewitalizacja fontanny odbyła się w 1977 roku. Stojący w jej centrum granitowy cokół pochodzi z pomnika Fryderyka II Hohenzollerna zwanego Wielkim, który do sierpnia 1945 roku zdobił świdnicki Rynek. [1]
Uzupełnienie: Fontannę wyburzono w roku 2018 w trakcie rewitalizacji parku. W jej miejscu wybudowano nową podświetlaną fontannę. Cokół ze starej fontanny przeniesiono do ogrodu różanego założonego w miejscu dawnego ...
Uzupełnienie: Fontannę wyburzono w roku 2018 w trakcie rewitalizacji parku. W jej miejscu wybudowano nową podświetlaną fontannę. Cokół ze starej fontanny przeniesiono do ogrodu różanego założonego w miejscu dawnego ogrodu skalnego. [2]
Opis: [1] janusz50938; [2] Petroniusz

Prace rewitalizacyjne na terenie parku. Na pierwszym planie suchy ...