2013 - remont elewacji z termoizolacją

Pełna nazwa zadania: Remont elewacji z termoizolacją zespołu budynków Teatru Lalki i Aktora w Wałbrzychu.

Opis zadania: Przedmiot zamówienia obejmuje swym zakresem prace związane z remontem elewacji budynków z dociepleniem ścian zewnętrznych - bez ingerencji w pozostałe elementy konstrukcyjne budynku, to znaczy remont wszystkich zewnętrznych ścian budynków Teatru poprzez wykonanie od strony zewnętrznej warstwy izolacji termicznej z nową wyprawą tynkarską, w nowej kolorystyce.

Przewidziano także naprawę pokrycia papowego (z dociepleniem styropapa), wymianę obróbek blacharskich murów ogniowych i okapów, tynków kominów i instalacji odgromowej oraz demontaż i ponowny montaż rynien i rur spustowych. Ponadto przewidziano również montaż oświetlenia zewnętrznego.

(Dodał Petroniusz, źródło: dokumentacja przetargowa)

Remont elewacji z termoizolacją zespołu budynków Teatru Lalki ...