Dom nr 5 (dawna plebania), ul. Szkolna, Nowogród Bobrzański
Hellrid: Dopisałem wszystkie archiwalne nazwy ulic jakie udało mi się znaleźć na 2 mapach z Christianstadt i 1 z Nowogrodu. Dodatkowo porównując książki z 1928 i 1938, dopisałem ulice typu AH Strasse, Hermann Göring Strasse i Horst Wessel Strasse. Trzeba uważać, bo w obu miastach znajdowały się te same nazwy ulic, nie jest to przypadkowe, szczególnie trzeba uważać na Bahnhofstrasse czy Boberstrasse.
Dworzec towarowy (dawny), ul. Madalińskiego Antoniego, gen., Wrocław
Zdzisław K.: Ok. Dziękuję.
pl. Bolesława Chrobrego (Rynek), Kłodzko
Marek Świtalski: Śmiem twierdzić że zdjęcie wykracza poza ramy tematyki przyjętej na stronie. Jeśli postać byłaby częścią ładnej kompozycji - tutaj mamy nieco przypadkowy kadr, który nie przedstawia wielkiej wartości.
Siłownia plenerowa, Wrocław
KrzysztofKudowa: Nawet ćwiczą :)
al. Wyzwolenia, Wałbrzych
Tony: Tak, oczywiście.
Budynek nr 2, ul. Ogrodowa, Dzierżoniów
Danuta B.: Tamto lepsze.

tomimaki
KrzysztofKudowa
KrzysztofKudowa
Krzysztof Bach
Szyszka
FM
Krzysztof Bach

Z cyklu moja „V” - Lola

Jak żyć pani Lolu? Jak żyć ...bez komputera?

/ /
/ / / / 49 /
Polecam kolejne opowiadanie Zoni, które na pewno wywoła na niejednej twarzy uśmiech :)
zonia | 2013-08-25 18:20:46
Konradzie! Twoja Mama musi Lolę pamiętać!
wilk.wroclaw | 2013-08-25 21:23:04
Zoniu, od razu uprzedzam, komisyjnie, przy świadkach, co by nie było, ale osobiście i własnoręcznie mam Cię od Mamy mojej przy najbliższej okazji ucałować!! Tak,w skrócie skomentowała to opowiadanie... :)
zonia | 2013-08-25 21:27:17
Uprzedzam! Jeszcze będzie o Agacie, Przykładnicy, WF, Strzesze, Zabłockiej, Dyrektorze i coś jeszcze , ale nie pamietam . To coś, to o kilku innych.
wilk.wroclaw | 2013-08-25 21:43:58
Mama mówi, że Zabłocka i Przykładnica jej się przypominają, ale z Dyrektorem to słabiej, bo pamięta Dyrektorkę.
zonia | 2013-08-25 22:37:18
WF to -Wanda Fuchsa.
wilk.wroclaw | 2013-08-26 09:26:07
Fizyka lub matematyka? :)
zonia | 2013-08-26 09:32:31
Historia i w ogóle postac bardzo historyczna, główna organizatorka zjazdów co 5 lat koleżeństwa naszej budy.
wilk.wroclaw | 2013-08-26 10:05:44
Będę musiał Mamie lecytynkę zapodać :)
Waclaw Grabkowski | 2013-08-27 10:48:36
U nauk korzenie gorzkie, ale owoce słodkie :)
Czaja Leszek | 2014-05-08 22:31:50
Tak w opowiadaniu o naszych czasach w V LO nie można pominąć Loli. Rzeczywiście zaczęła nas uczyć od klasy IX (nie pamiętam kto nas uczył polskiego w VIII kl). Na początku czułem do Loli wielki respekt. Sprawiala na mnie wrażenie osoby oschłej i nieprzystępnej. Jechalem wtedy na dostatecznych ( Ndst też się zdarzały) . Ale gdzieś tak od X kl. udało mi się w wypracowaniach zupełnie przypadkowo wstrzelić w Jej gust i później utrzymywałem ten styl, co zaowocowało ocenami dobrymi, z którymi dojechałem do matury. Mnie znacznie bardziej zalazla za skórę WF, czekam więc na opowiadanie z nią w roli głównej.