2013 - Kozzi Gangsta Film (2. Festiwal Filmu i Teatru)

Kozzi Gangsta Film - Festiwal Filmu i Teatru w Kargowej po raz pierwszy odbył się w dniach 5-8 lipca 2012 i był pierwszym tego typu projektem w Polsce zakładającym cykliczne, letnie przeglądy twórczości filmowej i teatralnej inspirowane refleksją o Maćku Kozłowskim – wybitnym aktorze filmowym i teatralnym. Festiwal przyjął formę wielopokoleniowej imprezy kulturalnej, a także jest sposobem uczczenia pamięci wybitnego aktora, mieszkańca Kargowej, budowania tożsamości kulturalnej regionu i nowego wizerunku ...
Kozzi Gangsta Film - Festiwal Filmu i Teatru w Kargowej po raz pierwszy odbył się w dniach 5-8 lipca 2012 i był pierwszym tego typu projektem w Polsce zakładającym cykliczne, letnie przeglądy twórczości filmowej i teatralnej inspirowane refleksją o Maćku Kozłowskim – wybitnym aktorze filmowym i teatralnym. Festiwal przyjął formę wielopokoleniowej imprezy kulturalnej, a także jest sposobem uczczenia pamięci wybitnego aktora, mieszkańca Kargowej, budowania tożsamości kulturalnej regionu i nowego wizerunku miasta.

Dane dotyczące drugiego festiwalu:
Organizatorzy: Gmina Kargowa, Gminny Ośrodek Kultury Kargowa, Lubuskie Stowarzyszenie Miłośników Działań Kulturalnych DEBIUT
Partnerzy: Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna im. C.Norwida w Zielonej Górze, Staatsteather Cottbus, Cottbus Film Festiwal
Patronat Honorowy: Marszałek Województwa Lubuskiego Elżbieta POLAK
Gospodarz Festiwalu: Burmistrz Kargowej Sebastian Ciemnoczołowski