Kamienica nr 27 (nie istnieje)

Dom nr 27 przy ul. Młynarskiej w Wałbrzychu został wyburzony prawdopodobnie przed II wojną światową. Częściowo został posadowiony w miejscu dawnego "letniego domu na szańcu", którego historia jest opisana w obiekcie . Ze zdjęcia wykonanego w roku 1905 przez wałbrzyskiego mistrza fotografii Tatzelta dowiadujemy się, że w domu mieszkała m.in. Paulina Hoffmann handlująca śmietaną i mlekiem (Sahn- u. Milch-Verkauf von Pauline Hoffmann). Obecnie w miejscu domu jest ...
Dom nr 27 przy ul. Młynarskiej w Wałbrzychu został wyburzony prawdopodobnie przed II wojną światową. Częściowo został posadowiony w miejscu dawnego "letniego domu na szańcu", którego historia jest opisana w obiekcie . Ze zdjęcia wykonanego w roku 1905 przez wałbrzyskiego mistrza fotografii Tatzelta dowiadujemy się, że w domu mieszkała m.in. Paulina Hoffmann handlująca śmietaną i mlekiem (Sahn- u. Milch-Verkauf von Pauline Hoffmann). Obecnie w miejscu domu jest podwórko obrośnięte trawą.

Dom przy ul. Młynarskiej nr 27 w Wałbrzychu, obecnie nie istnieje. ...
    Fragment ul. Młynarskiej w kierunku ul. Garbarskiej. Na wprost, ...
    komentarze: 1
    Ciąg dalszy spaceru ul. Młynarską we wrześniu 2005 r. : http://dolny-slask.org.pl/3822506,foto.html?idEntity=592875 ...