Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna (Sanepid)

Fabryka Rękawiczek Braci Herbich

Założona w 1882 roku, po 1945 r. kontunuująca produkcję w Schiltach Fabryka Rękawiczek Braci Herbich. W zabudowaniach fabryki urzędują obecnie Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna, Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny i Zakład Naprawy Aparatury Medycznej i Laboratoryjnej. [Ropucha]
Sanepid zapobiegawczo sprawuje nadzór poprzez ocenę: obiektów zajmujących się obrotem lub produkcją żywności (sklepy, stołówki, bary, restauracje, zakłady produkcyjne), jednostek oświatowo - wychowawczych, ...
Sanepid zapobiegawczo sprawuje nadzór poprzez ocenę: obiektów zajmujących się obrotem lub produkcją żywności (sklepy, stołówki, bary, restauracje, zakłady produkcyjne), jednostek oświatowo - wychowawczych, zakładów fryzjerskich, obiektów komunalnych (wodociągi, zakłady oczyszczania), zakładów pracy oraz obiektów służby zdrowia (szpitale, przychodnie, gabinety lekarskie, punkty szczepień). [janusz50938]

Założona w 1882 roku, po 1945 r. kontunuująca produkcję w Schiltach ...
    Kiepskie jakościowo, ale ciekawe zdjęcia dawnej fabryki rękawiczek ...