pl. Marka, Leśnica
Zdzisław K.: To ten sam kształt kamienia, pomnika.
pl. Narutowicza Gabriela, Leśnica
kitapczy: Sądząc po napisach na szarfach zostały one poświęcone poległym bojownikom SSOS, czyli Samoobrony Górnośląskiej, poległym w III powstaniu śląskim po stronie niemieckiej. To nie jest rynek leśnicki, ale pl. Marka i pomnik wojenny. W tle posesje nr 2 oraz 3.
kitapczy: Południowo-zachodni narożnik rynku z hotelem Fiebaga oraz wieżą kościoła parafialnego.
Rzeka Czerwona w Łasinie Koszalińskim, Tymień
Alistair: Wielkość obrazu winna mieć do 1600 pikseli na dłuższym boku a plik nie powinien mieć więcej niż 500 kilobajtów. U ciebie jest to 1800 na dłuższym boku a plik ma aż 4,07 MB
2023-2024 - Remont tunelu, Trzcińsko
Hellrid: Od wczoraj tunel ma być zamknięty do 4 czerwca, w tym czasie mają być ułożone dwa tory oraz sieć trakcyjna.

Szyszka
t.ziemlicki@wp.pl

Sąsiedzi

Ulica Mielecka, patrząc od strony przystanku tramwajowego, po lewej stronie została zbombardowana i pozostały po tym ogromne leje, górki i dołki...

Zdjęcie nr

/ /
Nowe opowiadanie Zoni, polecam!
mietok | 2013-03-27 19:42:47
Fajnie się czyta, tak na luzie :)
wito | 2013-03-28 01:09:53
Się czyta :)
KazimierzP | 2013-03-28 21:26:15
A jeszcze fajniej się czyta jeżeli samemu się po tej ulicy w tamtym czasie biegało, tyle, że byłem kilka lat młodszy!;-)
cezar56 | 2013-03-30 20:59:55
Super wspomnienia. Ci grecy z Mieleckiej , pamiętam , że moja mama przyjaźniła się z nimi nawet jedną z ich córek wzięliśmy na wakacje . Ja byłem mały ale są zdjęcia . Potem pod 28 -ym zamieszkała nowa rodzina greków .
Czaja Leszek | 2014-05-06 19:37:35
Sąsiedzi to odrębny powojenny temat. Do miasta przyjeżdżali ludzie z całej Polski oczekując polepszenia bytu. W moim domu,w którym przed wojną mieszkala jedna rodzina na przelomie lat 40-tych i 50-tych mieszkaly trzy rodziny - z bialostockiego, kielckiego i ze Lwowa a więc z różnych stron Polski. Ludzi tych różniło właściwie wszystko co prowadziło często do konfliktów.
MaciekG | 2016-09-17 14:37:13
Na przeciw mieszkało dwóch braci Musiałów Janek i Franciszek . Ożenili się z dwoma siostrami Łucją i Celiną. Na poddaszu mieszkał brat sióstr Leon. Był to pewnego rodzaju dom jednorodzinny. Moja mama (Jola) pamięta Zonie.
zonia | 2016-09-17 14:48:24
A ja bardzo dobrze pamiętam mała Jolę Musiałówna, śliczną dziewczynkę. Za każdym razem zerkam w okna Musiałów , a nuż mnie ktoś pozna i zawoła na miłą pogawędkę o dobrych, starych, młodych czasach!