Dom Dziecka Sobieradzik (Pałac Średni)

XVIII

Dom Dziecka w Wojcieszowie to stary dworek z okresu XVIII wieku znajdujący się w rejestrze Konserwatora Zabytków. Otoczony parkiem, również zabytkowym ze względu na piękne i rzadko występujący drzewostan. Wspaniały, na uboczu miasta teren do zabaw dziecięcych i właściwego spędzania czasu przez młodzież. Obejście domu stanowi jeszcze sad owocowy, ogród warzywny, boisko trawiaste do piłki nożnej i siatkowej oraz dwie stare baszty obronne z XIII wieku. Na terenie placówki znajduje się również mały basen ...
Dom Dziecka w Wojcieszowie to stary dworek z okresu XVIII wieku znajdujący się w rejestrze Konserwatora Zabytków. Otoczony parkiem, również zabytkowym ze względu na piękne i rzadko występujący drzewostan. Wspaniały, na uboczu miasta teren do zabaw dziecięcych i właściwego spędzania czasu przez młodzież. Obejście domu stanowi jeszcze sad owocowy, ogród warzywny, boisko trawiaste do piłki nożnej i siatkowej oraz dwie stare baszty obronne z XIII wieku. Na terenie placówki znajduje się również mały basen kąpielowy wyremontowany przez wychowanków.

Za .

Pałac średni, browar i widok na Wojcieszów Dolny.