Dom nr 7, ul. Klimasa Czesława, ks., Wrocław
Danuta B.: Zgadnij:).
Parsley: Przypisałem do obiektu.
ul. 1 Maja, Kowary
chrzan233: Tak, myślę, że taki był zamiar kol. ASL. Poczekajmy na odpowiedź.
Krzyże pokutne - Wiry, Wiry
Danuta B.: W podwrocławskim Turowie kolejny taki krzyż, choć już nie pokutny . No to mamy robotę przy odkręcaniu przypisań.
Zdjęcia niezidentyfikowane (Miłków), Miłków
chrzan233: Zawęziłem, chociaż ostatnia cyfra dość mało czytelna.
Kościół św. Michała Archanioła, Wiry
Jan Feliks Tomczyk: To nie są krzyże pokutne! Ściany szczytowe wiejskich kościołów w średniowieczu bardzo często wieńczono kamiennymi krzyżami, i były to "zwykłe" obiekty podkreślające sakralny charakter budynku. Pierwsze z brzegu przykłady śląskich świątyń na których zachowały się do dziś to kościoły w Mościsku i Grzędach. Inną kwestią jest to, że nawet stojące na ziemi monolityczne krzyże kamienne z okresu średniowiecza ...

mietok
TW40
TW40
pavelo
TW40
TW40

Dyrektorzy Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego w Wałbrzychu

Historia w pigułce

Na poniższych fotokopiach stron kroniki Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji Sp. z o.o. w Wałbrzychu przedstawiam dyrektorów tej firmy na przestrzeni powojennego pięćdziesięciolecia wraz z najważniejszymi wydarzeniami, które miały miejsce w czasie zarządzania przez nich firmą.

/ / /
/ / / /