Lodownia (dawna)

Eiskeller

Istnieje częściowo

Nad rzeką przy ul. Spacerowej istnieje grota "od zawsze", wykuta w skale. Otwór zabezpieczony ceglanym nadprożem. Widoczna na tym zdjęciu . Wg mnie to była dawna lodownia. Świadczą o tym podwójne drzwi, łatwy dostęp do lodu (rzeka) w okresie zimowym..Stosunkowo nieduża odległość od zaopatrywanego obiektu . Kilka lat temu na aukcji internetowej pojawił się tzw. bon ...
Nad rzeką przy ul. Spacerowej istnieje grota "od zawsze", wykuta w skale. Otwór zabezpieczony ceglanym nadprożem. Widoczna na tym zdjęciu . Wg mnie to była dawna lodownia. Świadczą o tym podwójne drzwi, łatwy dostęp do lodu (rzeka) w okresie zimowym..Stosunkowo nieduża odległość od zaopatrywanego obiektu . Kilka lat temu na aukcji internetowej pojawił się tzw. bon lodowy z Bad Landeck. Więcej o tych obiektach . Z. Waluś.

Nad rzeką przy ul. Spacerowej istnieje grota "od zawsze", wykuta ...
    Wnętrze dawnej lodowni.
    Wejście do groty zabezpieczone ceglano-betonowym sklepieniem. ...
    Na środku pomieszczenia stoi porządny słup, chyba żelbetowy.
    komentarze: 0
    Pomieszczenie wykute jest w litej skale. Jak tu http://dolny-slask.org.pl/924301,foto.html?idEntity=597019
    Lądek Zdrój. Okolice mostu drogowego na Białej Lądeckiej przy ...