Port rybacki, ul. Bosmańska, Krynica Morska
Lekok: Dzięki:)

Iras (Legzol)
Zbigniew Waluś

Nowy adres strony dolny-slask.org.pl

Oficjalne uruchomienie głównej domeny portalu

Dziś decyzją Zarządu Wratislaviae Amici została oficjalnie uruchomiona nowa główna domena naszego portalu dolny-slask.org.pl. Tym samym adres dolny.slask.org.pl zostanie niebawem wyłączony. Najbardziej charaktersytyczny adres naszego portalu - wroclaw.hydral.com.pl wciąż będzie funkcjonował, ale jako domena alterantywna przekierowująca na nowy adres. Wszelkie linki na naszej stronie internetowej prowadzące do starej domeny zostaną automatycznie podmienione na aktualny adres, unikniemy tym samym dużej ilości martwych linków.

W związku z tym zachęcamy wszystkich do promowania nowego adresu portalu (linki w przeglądarce, w komentarzach etc.), powiadomienia znajomych o nowym adresie oraz logowania się przez adres dolny-slask.org.pl .

Kolejną nowością, która zostanie uruchomiona niebawem będzie system subdomen. Wprowadzimy szereg adresów prowadzących bezpośrednio do danego miasta/wsi, np: walbrzych.dolny-slask.org.pl, ladekzdroj.dolny-slask.org.pl, wolow.dolny-slask.org.pl itd.

Jednocześnie zmianie ulegną adres email do redkacji (administracji) oraz adresy służbowe do administratorów. O nowych adresach powiadomimy w oddzielnym komunikacie.

W razie wszelkich pytań, sugestii, pomysłów etc. prosimy o komentarz pod artykułem lub email.

Zarząd Wratislaviae Amici

/
Mmaciek | 2012-10-06 18:40:18
W razie wszelkich pytań, sugestii, pomysłów etc. prosimy o komentarz lub email.
Wojtek. | 2012-10-07 18:20:41
W czym dolny-slaski.org.pl jest lepszy od dolny.slask.org.pl ?
wito | 2012-10-07 22:16:42
Teraz używamy tego i to jest ważne. Skąd masz poczucie lepszy-gorszy ?
Wojtek. | 2012-10-08 21:26:25
Człowiek z natury jest leniwy. Jeżeli coś zmienia, to przeważnie jest tego jakaś przyczyna. Nie sądzę, by obecna zmiana wiązała się z tym, że ktoś w Zarządzie lubi bardziej myślniki od kropek. Czy przyczyna tej zmiany jest na tyle tajemnicza, że nie można jej ujawnić?
PP | 2012-10-08 22:46:46
Zarząd to również ludzie, jak piszesz z natury leniwi i gdyby nie konieczność dalej gnuśnieliby w ciepełku. Niestety spoczywa na nim obowiązek dbania o dalszy rozwój portalu (m.in. nowe subdomeny), co wymagało uporządkowania spraw nieuporządkowanych. Stara domena należy do osoby prywatnej i dalsze jej wspieranie przez Stowarzyszenie nie miało sensu. Domena główna dolny-slask.org.pl należy do Stowarzyszenia Wratislaviae Amici, jest przez nie opłacana i pozycjonowana. Widzę też, że wrodzona przenikliwość Kolegi słusznie zauważa tę symbolikę, że nie tylko "ktoś" ani nie tylko Zarząd, ale całe nasze Stowarzyszenie oraz sympatycy portalu wolą myślniki (ponieważ myślenie ma przyszłość) od kropek (oznaczających koniec). Więcej szczegółów dla zainteresowanych na spotkaniach - miejsce i termin niebawem.
Wojtek. | 2012-10-10 23:54:45
Na moim biurku w firmie stoi mały czarny kamień z wyrytym srebrnymi literam zdaniem - "without seeing the invisible, you cannot do the impossible" . Ot, zdarza mi się o tym pamiętać. A zbczając z tematu - mała sugestja. Będąc zbyt blisko czegoś, zatracamy możliwość widzenia rzeczy jakimi są. Panowie i Panie, trochę dystansu do wszystkiego a przede wszystkim do samych siebie a świat stanie się piękniejszy.
Święte słowa Panie Wojtku, święte słowa.