Przystanek kolejowy Wilczkowice (nie istnieje)

Bahnhof Wilschkowitz, Wolfskirch (1937-1945)

Przystanek ulokowany w oddaleniu od wsi. Stacja Wilschkowitz jest wymieniona w jednym z czasopism fachowych z 1898 r. , a zatem można mówić o istnieniu Haltepunkt Wilschkowitz od samego początku funkcjonowania linii 310. Eisenbahn-verordnungsblatt, Tom 21, 1898, s. 340: "(...)c) die Stationen der Nebenbahn Koberwitz-Heidersdorf mit dem neuen Bahnhof Heidersdorf jedoch mit Ausnahme der Station Wilschkowitz für den Personen-, Gepäck- und Stückgutverkehr". W pierwszych latach po wojnie pociągi nie ...
Przystanek ulokowany w oddaleniu od wsi. Stacja Wilschkowitz jest wymieniona w jednym z czasopism fachowych z 1898 r. , a zatem można mówić o istnieniu Haltepunkt Wilschkowitz od samego początku funkcjonowania linii 310. Eisenbahn-verordnungsblatt, Tom 21, 1898, s. 340: "(...)c) die Stationen der Nebenbahn Koberwitz-Heidersdorf mit dem neuen Bahnhof Heidersdorf jedoch mit Ausnahme der Station Wilschkowitz für den Personen-, Gepäck- und Stückgutverkehr". W pierwszych latach po wojnie pociągi nie zatrzymywały się na nim. Wykazany w rozkładzie jazdy 1953/54, w późniejszych latach - do ustalenia, z pewnością już nie funkcjonował w latach 80 (moose + Sonnabend, różne źródła).

Stary most kolejowy tuż przy dawnej stacji Wilczkowice, jeden ...