Dom św. Franciszka

26 sierpnia 1971 roku przełożona generalna Matka Maria Barthola Thoben wraz z wikarią s. M. Rufilą przybyły do domu prowincjalnego i konwentów. Była to pierwsza wizytacja po wojnie, gdyż wcześniej nie mogły uzyskać wizy wyjazdowej. Po zapoznaniu się z życiem tutejszych sióstr matka udzieliła pozwolenia na rozbudowę obiektów domu prowincjalnego -budowę pralni, mieszkań, garażu i sali kapitularza. Po długich staraniach projekt budowy został zatwierdzony 18 grudnia 1973 roku. Uroczyste poświęcenie budynku ...
26 sierpnia 1971 roku przełożona generalna Matka Maria Barthola Thoben wraz z wikarią s. M. Rufilą przybyły do domu prowincjalnego i konwentów. Była to pierwsza wizytacja po wojnie, gdyż wcześniej nie mogły uzyskać wizy wyjazdowej. Po zapoznaniu się z życiem tutejszych sióstr matka udzieliła pozwolenia na rozbudowę obiektów domu prowincjalnego -budowę pralni, mieszkań, garażu i sali kapitularza. Po długich staraniach projekt budowy został zatwierdzony 18 grudnia 1973 roku. Uroczyste poświęcenie budynku odbyło się 2lipca 1977 roku. Dokonał tego prowincjał o. Fidelis Klosa. Na uroczystość przybyła przełożona generalna Matka Maria Angela Schrudde z Siostrą Marią Plautą. Za

Budynek na drugim planie to dom św. Franciszka.
    Dom św. Franciszka przeszedł gruntowny remont.