Gospodarstwo agroturystyczne Stanica Jesionów

Stanica Jesionów położona jest w odległości 4 km od Lądka Zdrój, w małej, malowniczo położonej wiosce Orłowiec (dawniej Jesionów) przy czeskiej granicy (przełęcz Różaniec) w Górach Złotych. Głównymi jej atrakcjami, oprócz malowniczych widoków i prawie dzikiej przyrody są barokowy kościółek Św. Sebastiana oraz zrujnowany Jesionowy Dwór.

Wioska Orłowiec położona jest na terenie Śnieżnickiego Parku Krajobrazowego, na wysokości 600 m. nad poziomem morza, otulona lasami i górami, przez której środek ...

Wioska Orłowiec położona jest na terenie Śnieżnickiego Parku Krajobrazowego, na wysokości 600 m. nad poziomem morza, otulona lasami i górami, przez której środek przebiega główny szlak sudecki im. Mieczysława Orłowicza.
Gospodarstwo prowadzą Barbara i Sylwester Dembny. Gospodarstwo jest członkiem Agroturystycznego Stowarzyszenia Masywu Śnieżnika.

Nasze gospodarstwo to stary dom z dobudowaną w tym samym stylu częścią dla turystów, stoi przy bocznej drodze a z tarasu i okien pokoi można podglądać zwierzęta leśne i odpoczywać, patrząc na las i góry słuchając szumu strumyczka przepływającego obok domu. Nasze gospodarstwo może doskonale pełnić funkcję bazy wypadowej do zwiedzania wspaniałych miejsc położonych w Kotlinie Kłodzkiej, zarówno konno, pieszo jak i na rowerze.

W czasie pobytu w Stanicy Jesionów można skorzystać z oferowanych przez lokalne uzdrowiska zabiegów leczniczych, w okresie zimowym ponadto z wyciągów i kompleksów narciarskich "Czarna Góra", "Kamienica" oraz mniejszych.

Uczestniczymy także w organizowaniu aktywnego wypoczynku dla odwiedzających nas gości. Do głównych atrakcji należy nauka wspinaczki, przejażdżki samochodami terenowymi, zwiedzanie Jaskinii Niedźwiedziej, Kopalni Złota, wycieczki do Pragi, Wiednia czy Skalnego Miasta (prosimy o zabranie dowodów osobistych i paszportów). W czasie zimy istnieje możliwość korzystania z wytrasowanych szlaków biegowych (narty biegowe mogą Państwo wypożyczyć na miejscu). Za

komentarze: 0
    Maneż ( ujeżdżalnia) w stanicy Jesionów w Orłowcu. Więcej http://www.stanicajesionow.pl/www/index.php?f=onas
    Droga prowadząca do budynku nr 11i do Stanicy Jesionów. W dali ...
    Stanica Jesionów w Orłowcu.