Skwer, pl. 1000-lecia Państwa Polskiego, Świdnica
Maniek77: A. Scheer, "Pomniki i tablice pamiątkowe w Świdnicy", Rocznik Świdnicki 1987, s. 111-112. "Pomnik adoptowano z obiektu poniemieckiego w roku 1952." Być może p. Andrzej się mylił. Może pomnik stanął w tym miejscu we wrześniu 1945 ale napisy radzieckie wykonano w 1952, upamiętniając miejsce pierwszego pochówku. Pewnie zaraz coś napiszecie na ŚPH :)
Remiza Ochotniczej Straży Pożarnej, Grodziszcze
maras - Administrator: Przeniosłem, teraz Sylwester musi wybrać które zostaje...
Panoramy i widoki Karpacza Górnego (Bierutowice), Karpacz
górski: Hmmm.... Oryginał wykonano przed 1929-30 rokiem :))) Jest Haus Anna (gmerk Erb.1925), są korty ~~1930, brak basenu zbudowanego w 1933, nie wycięty las nad Kruczymi Skałami (brak domów). Chyba rekord - ponad 30 lat różnicy!
Budowa skweru z fontanną, ul. Hetmańska, Wałbrzych
maras - Administrator: Skoro ma być skwer to co im to drzewo przeszkadzało??