Wystawa pt. Niebezpieczne zabawy - Henryka Cześnika

Centrum Wystaw Czasowych

Kesselhaus, Kotłownia II

Centrum Wystaw Czasowych ulokowano w dawnej kopalnianej kotłowni II. Budynek służy jako miejsce wielkogabarytowych wystaw czasowych, przystosowany jako tzw. open space i white cube. Wyposażony jest w niezbędne elementy umożliwiające rozmaitą aranżację w zależności od potrzeb, eksperymenty z przestrzenią oraz elastyczne zagospodarowanie. Jest to dobre miejsce do eksponowania sztuki współczesnej i multimediów. Jako pierwszą zorganizowano w budynku wystawę prac grafika Tomasza Marońskiego.
/Petroniusz w oparciu o Koncepcję projektową opracowaną przez Nizio Design International z Warszawy/

Kopalnia "Julia" - brukowana droga wewnętrzna przy dawnej kuźni ...
    Kopalnia Julia (do takiej nazwy wrócono w 1993 roku) - droga wewnętrzna ...