Budynek nr 1

Internat szkolny, budynek administracyjno-dydaktyczny szkoły

Budynek w dawnym Zespole Szkół im. ks. Jana Dzierżonia przy ul. Adama Mickiewicza 1. Mieścił się tutaj internat szkolny, a ostatnio wykorzystywanego jako budynek administracyjno-dydaktyczny szkoły. Zespół Szkół im. ks. Jana Dzierżonia został rozwiązany z dniem 31 sierpnia 2020 r. w związku z likwidacją wszystkich szkół i placówek wchodzących w skład Zespołu: 1. Technikum w Pieszycach, 2. Branżowej Szkoły I stopnia w Pieszycach, 3. Szkoły Policealnej w Pieszycach, 4. Szkolnego Schroniska Młodzieżowego ...
Budynek w dawnym Zespole Szkół im. ks. Jana Dzierżonia przy ul. Adama Mickiewicza 1. Mieścił się tutaj internat szkolny, a ostatnio wykorzystywanego jako budynek administracyjno-dydaktyczny szkoły. Zespół Szkół im. ks. Jana Dzierżonia został rozwiązany z dniem 31 sierpnia 2020 r. w związku z likwidacją wszystkich szkół i placówek wchodzących w skład Zespołu: 1. Technikum w Pieszycach, 2. Branżowej Szkoły I stopnia w Pieszycach, 3. Szkoły Policealnej w Pieszycach, 4. Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Pieszycach. Kształcenie w zawodach: technik spedytor i technik technologii żywności z dniem 1 września 2020 r. zostało przeniesione z Technikum w Pieszycach do Technikum nr 2 w Dzierżoniowie wchodzącego w skład Zespołu Szkół nr 2 im. prof. Tadeusza Kotarbińskiego w Dzierżoniowie.

Pieszyce. Budynek w dawnym Zespole Szkół im. ks. Jana Dzierżonia ...