2024 - Przebudowa zejścia do gardzieli Wilczki

W budowie

W czwartek 8 lutego br. w Międzygórzu w gminie Bystrzyca Kłodzka odbyło się oficjalne przekazanie terenu budowy pod inwestycję pn. „Przebudowa ciągu pieszego, będącego zejściem do gardzieli potoku Wilczka w miejscowości Międzygórze”. Inwestycja ta jest dokończeniem rozpoczętej w 2017 roku przebudowy infrastruktury techniczno-turystycznej rezerwatu przyrody „Wodospad Wilczki”. Celem całej inwestycji jest poprawa warunków bezpieczeństwa ruchu turystycznego i zwiększenie atrakcyjności Międzygórza.W ...
W czwartek 8 lutego br. w Międzygórzu w gminie Bystrzyca Kłodzka odbyło się oficjalne przekazanie terenu budowy pod inwestycję pn. „Przebudowa ciągu pieszego, będącego zejściem do gardzieli potoku Wilczka w miejscowości Międzygórze”. Inwestycja ta jest dokończeniem rozpoczętej w 2017 roku przebudowy infrastruktury techniczno-turystycznej rezerwatu przyrody „Wodospad Wilczki”. Celem całej inwestycji jest poprawa warunków bezpieczeństwa ruchu turystycznego i zwiększenie atrakcyjności Międzygórza.W ramach przebudowy wykonane zostaną nowe schody z czerwonego piaskowca wraz z murkiem, nowe bariery ochronne i lampy parkowe LED wraz z dodatkowymi punktami oświetlającymi gardziel potoku „Wilczka”. Wzdłuż inwestycji postawione zostaną ławki parkowe i kosze na śmieci. Więcej W czwartek 8 lutego br. w Międzygórzu w gminie Bystrzyca Kłodzka odbyło się oficjalne przekazanie terenu budowy pod inwestycję pn. „Przebudowa ciągu pieszego, będącego zejściem do gardzieli potoku Wilczka w miejscowości Międzygórze”. Inwestycja ta jest dokończeniem rozpoczętej w 2017 roku przebudowy infrastruktury techniczno-turystycznej rezerwatu przyrody „Wodospad Wilczki”. Celem całej inwestycji jest poprawa warunków bezpieczeństwa ruchu turystycznego i zwiększenie atrakcyjności Międzygórza.W ramach przebudowy wykonane zostaną nowe schody z czerwonego piaskowca wraz z murkiem, nowe bariery ochronne i lampy parkowe LED wraz z dodatkowymi punktami oświetlającymi gardziel potoku „Wilczka”. Wzdłuż inwestycji postawione zostaną ławki parkowe i kosze na śmieci. Więcej 24 dkl. klodzko.

Przebudowa zejścia do potoku Wilczka.