Obchody 233. rocznicy Konstytucji 3 Maja

Nie istnieje

Zielonogórskie miejskie obchody 233. rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja rozpoczęły się tradycyjnie uroczystą mszą świętą w intencji Ojczyzny, odprawioną w konkatedrze św. Jadwigi przez bpa seniora Pawła Sochę. Po mszy św. uczestnicy obchodów przeszli do parku im. gen. Józefa Sowińskiego, gdzie pod pomnikiem Konstytucji 3 Maja miały miejsce główne uroczystości, w których obok mieszkańców miasta wzięli udział przedstawiciele władz miejskich, służb mundurowych, duchowieństwa, harcerzy oraz żołnierze ...
Zielonogórskie miejskie obchody 233. rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja rozpoczęły się tradycyjnie uroczystą mszą świętą w intencji Ojczyzny, odprawioną w konkatedrze św. Jadwigi przez bpa seniora Pawła Sochę. Po mszy św. uczestnicy obchodów przeszli do parku im. gen. Józefa Sowińskiego, gdzie pod pomnikiem Konstytucji 3 Maja miały miejsce główne uroczystości, w których obok mieszkańców miasta wzięli udział przedstawiciele władz miejskich, służb mundurowych, duchowieństwa, harcerzy oraz żołnierze 4. Zielonogórskiego Pułku Przeciwlotniczego z zastępcą dowódcy ppłk. Wojciechem Szołtkiem. Po uroczystym podniesieniu flagi państwowej, odegraniu hymnu narodowego i okolicznościowych przemówieniach nastąpiło złożenie wiązanek kwiatów pod pomnikiem. Po części oficjalnej harcerze z Hufca Związku Harcerstwa Polskiego zaprosili mieszkańców na piknik patriotyczny w parku.
[jawc]

Kompania honorowa 4. Zielonogórskiego Pułku Przeciwlotniczego ...