Park osiedlowy i skatepark

W budowie

W ramach inwestycji wartej ponad 5 mln zł powstanie skatepark dla dzieci i młodzieży z nawierzchni betonowej wyposażony w elementy sportowe (łącznie 15 elementów) oraz zestaw do ćwiczeń street workout. Sporą część terenu zajmie park osiedlowy z elementami małej architektury, ścieżkami parkowymi oraz nasadzeniami drzew i krzewów. Całość terenu zostanie ogrodzona oraz wyposażona w monitoring i oświetlenie. Inwestycja sfinansowana ze środków Wałbrzyskiego Budżetu Obywatelskiego w 2022 i 2023 r. Wartość ...
W ramach inwestycji wartej ponad 5 mln zł powstanie skatepark dla dzieci i młodzieży z nawierzchni betonowej wyposażony w elementy sportowe (łącznie 15 elementów) oraz zestaw do ćwiczeń street workout. Sporą część terenu zajmie park osiedlowy z elementami małej architektury, ścieżkami parkowymi oraz nasadzeniami drzew i krzewów. Całość terenu zostanie ogrodzona oraz wyposażona w monitoring i oświetlenie. Inwestycja sfinansowana ze środków Wałbrzyskiego Budżetu Obywatelskiego w 2022 i 2023 r. Wartość zadania wg WBO ok. 2,2 mln zł. 1 lutego miało miejsce otwarcie ofert - do przetargu stanęły dwa przedsiębiorstwa - firma Sorted z Piaseczna, dla której to byłby trzeci wałbrzyski park po Sobieskiego i Sybiraków oraz Alpa Consulting z Jawiszowic koło Oświęcimia. Sorted złożył tańszą ofertę - wynosi ona 5 627 550 zł brutto, a konkurent - 5 999 908 zł brutto, zatem znacząco więcej niż w WBO. Po otwarciu 3 ofert z drugiego przetargu w marcu wyłoniono firmę Alpa za kwotę 5.284.256 zł brutto. Planowana realizacja 5 miesięcy od kwietnia 2024 r.

(moose, inf. prasowa)

Nowy skatepark na osiedlu Podzamcze i park osiedlowy - projekt ...