Przedszkole przy Zespole Szkół im. Władysława Jagiełły w Kurzętniku

Schule

Przedszkole przy Zespole Szkół im. Władysława Jagiełły w Kurzętniku – placówka oświatowa w województwie warmińsko-mazurskim. Przedszkole wchodzi w skład Zespołu Szkół im. Władysława Jagiełły w Kurzętniku.
Państwowe Przedszkole powstało 15 lipca 1953 r. Początkowo do przedszkola uczęszczało 30 dzieci, a kierownikiem była wówczas Irena Benbenkowska.
W 1959 r. przedszkole otrzymało I miejsce w powiecie za ogród zabaw. Od 1962 r. kierownikiem placówki była Irena Leśniewska. W 1970 r. w przedszkolu ...
W 1959 r. przedszkole otrzymało I miejsce w powiecie za ogród zabaw. Od 1962 r. kierownikiem placówki była Irena Leśniewska. W 1970 r. w przedszkolu powstały dwa oddziały: 5, 6-latki (35 dzieci), 3, 4-latki (26 dzieci). Do 1975 r. kierownikiem przedszkola była Krystyna Anszczak.
W roku szkolnym 1981/1982 utworzono tutaj także ognisko przedszkolne. Personel składa się z 4 nauczycielek i 5 osób obsługi. Od roku 1982 przedszkole składało się z 4 oddziałów: 2 grup przedszkolnych i 2 oddziałów przedszkolnych.

Kurzętnik. Widok ogólny, rynek (?) i szkoła.