Stadion Miejski

Obiekt powstał w 1931 roku, choć było to wówczas jedynie boisko (potocznie nazywane „gimpel”), z którego korzystała szkolna młodzież. W latach 50. XX wieku obiekt przejęła Stal Cieszyn. Arenę poddano gruntownej modernizacji i ponownie otwarto w 1955 roku. W 1969 roku doszło do fuzji Stali z Piastem Cieszyn. W wyniku fuzji powstał KS Cieszyn (w 1979 roku przemianowany na Piast), który zadomowił się na dotychczasowym stadionie Stali. W 1972 roku przy obiekcie powstał pawilon sportowy z pomieszczeniami ...
Obiekt powstał w 1931 roku, choć było to wówczas jedynie boisko (potocznie nazywane „gimpel”), z którego korzystała szkolna młodzież. W latach 50. XX wieku obiekt przejęła Stal Cieszyn. Arenę poddano gruntownej modernizacji i ponownie otwarto w 1955 roku. W 1969 roku doszło do fuzji Stali z Piastem Cieszyn. W wyniku fuzji powstał KS Cieszyn (w 1979 roku przemianowany na Piast), który zadomowił się na dotychczasowym stadionie Stali. W 1972 roku przy obiekcie powstał pawilon sportowy z pomieszczeniami i urządzeniami do obsługi stadionu. W 1978 roku stadion był jedną z aren 31. Turnieju Juniorów UEFA. W 1999 roku obiekt został przejęty przez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji.

Za:

Cieszyn, stadion MOSiR-u w trakcie modernizacji.