Most Sportowy - Sport Most

Most Sportowy (lub Sport Most), otwarto oficjalnie w czerwcu 2012 roku. Ma długość 95,4 m, a szerokość 3,5 i łączy w jedno system ścieżek rowerowych i pieszych po obu stronach rzeki. Efektowny, podświetlony nocą łuk mostu przerzucono w południowej dzielnicy Cieszyna, łącząc aleję Jana Łyska z terenami parku Adama Sikory po stronie czeskiej. Jednocześnie wykonano z obu stron granicy podjazdy ścieżki rowerowej. Dzięki temu turyści piesi i rowerowi mogą korzystać z atrakcji oferowanych przez park Adama ...
Most Sportowy (lub Sport Most), otwarto oficjalnie w czerwcu 2012 roku. Ma długość 95,4 m, a szerokość 3,5 i łączy w jedno system ścieżek rowerowych i pieszych po obu stronach rzeki. Efektowny, podświetlony nocą łuk mostu przerzucono w południowej dzielnicy Cieszyna, łącząc aleję Jana Łyska z terenami parku Adama Sikory po stronie czeskiej. Jednocześnie wykonano z obu stron granicy podjazdy ścieżki rowerowej. Dzięki temu turyści piesi i rowerowi mogą korzystać z atrakcji oferowanych przez park Adama Sikory i rozległy Park „Pod Wałką” – największą enklawę zieleni w polskim Cieszynie, gdzie zmodernizowano także kompleks rekreacyjno-sportowy nazwany Sport Parkiem „Pod Wałką”.

Za:

Cieszyn, transgraniczny Most Sportowy na Olzie.