Pomnik Ofiarom wojen i przemocy, pl. Rynek, Strzelce Opolskie
kitapczy: Pomnik zwany też "śląską Pietą". Odsłonięty 8 maja 2005 r. z inicjatywy Związków Kombatantów RP. Jego autorem i wykonawcą jest Stanisław Pietrus, a fundatorem jeden z lokalnych przedsiębiorców – Karol Cebula. Wcześniej w tym samym miejscu do 1991 r. stał pomnik przyjaźni polsko-radzieckiej.
Ring-Cafe (dawna), Strzelce Opolskie
kitapczy: Po lewej stronie zabudowa dawnej wschodniej pierzei Rynku (obecna jest przesunięta bardziej w kierunku wschodnim).
ul. Gajowicka, Wrocław
Danuta B.: Ale warto ujednolicić datowanie. Na pewno przed 1905, bo wtedy tamta kartka poszła w obieg.
Nadbużański Park Kulturowo–Historyczny, ul. Kopernika Mikołaja, Drohiczyn
Danuta B.: W sumie to wolę taki skrót z zawartości ekspozycji niż oddzielne kadry.
Zdjęcia niezidentyfikowane (Legnica), Legnica
Zbrozlo: Jest już podobne zdjęcie.

prysman
morganghost
morganghost

Spotkanie LXXIII (noworoczne) - 28 stycznia 2024
Autor: Mmaciek°, Data dodania: 2024-01-05 14:19:27, Aktualizacja: 2024-01-28 19:50:02, Odsłon: 1591

Zapraszamy wszystkich miłośników portalu na 73. spotkanie z tradycyjną noworoczną fotografią grupową!!
Wzorem 20-letniej tradycji jaka wykształciła się wśród wiernych uczestników strony, zapraszamy wszystkich chętnych w dniu 28 stycznia 2024 r. (niedziela) o godz. 12.00 na ul. Nową 6 we Wrocławiu, pod siedzibę Komendy Chorągwi Dolnośląskiej ZHP, gdzie kolejny już raz nasi miłośnicy fotografii uwiecznią wszystkich na zdjęciu grupowym.

Po sesji fotograficznej, ok. 12.45 planowana jest wizyta w Piwnicy Świdnickiej w Sali Mieszczańskiej (pierwsza sala po prawej po zejściu ze schodów), gdzie przy kuflu piwa będzie można snuć niesamowite opowieści o Wrocławiu, Śląsku i nie tylko...

Spotkanie to również świetna okazja dla chętnych, którzy mają ochotę przystąpić do stowarzyszenia Wratislaviae Amici. W tym celu proszę przygotować druk deklaracji członkowskiej, dokument można otrzymać drogą mejlową lub bezpośrednio na spotkaniu (w przypadku wszelkich pytań proszę o kontakt: redakcja@polska-org.pl).

Tak wyglądało poprzednie noworoczne spotkanie A.D. 2023

Komenda ZHP przy ul. Nowej - miejsce rozpoczęcia noworocznego spotkania

Druga część spotkania

Piwnica Świdnicka - Sala Mieszczańska

/ 73 /
jawc | 2024-01-06 18:33:31
Tak sobie przeglądałem zdjęcia z noworocznych spotkań przed 2020 r. i uważam, że utrzymując zasadę niezamieszczania zdjęć z 'lokalowej' części spotkania tracimy coś istotnego...
zonia | 2024-01-06 18:37:03
Zgadzam się. Szkoda. Może jednak wrócić do tego co było.
MacGyver_74 | 2024-01-06 22:40:13
Temat do przedyskutowania na spotkaniu. :)
Danuta B. | 2024-01-07 17:15:49
Prosta sprawa - zrobić tak dużo zdjęć, by dało się wybrać takie bez żadnej głupiej miny, czy zamkniętych oczów. Czy oczu?
jawc | 2024-01-07 19:17:01
Ócz? :-)
Danuta B. | 2024-01-08 12:17:19
Ócz się i pracuj:).
Ryszard Kumorek | 2024-01-08 16:03:10
Myślę, że można by to zrobić tak: robimy fotkę wcześniej pytając o zgodę i po zrobieniu pokazujemy od razu zainteresowanym. W razie sprzeciwu kogokolwiek złapanego w kadr kasujemy przy nim zdjęcie i po krzyku. Trochę to zajmuje czasu, ale przynajmniej Ci, którzy nie są obecni na nieoficjalnej części spotkania mieliby chociaż niewielki wgląd w atmosferę i miejsce spotkania. Ja bardzo mile wspominam przeglądanie zdjęć z dawnych spotkań i nie doszukałem się tam jakichś prób ośmieszenia wizerunku.
Virzzz | 2024-01-20 06:43:59
Niestety najprawdopodobniej pierwszy raz nie uda mi się dotrzeć na spotkanie... Wyjeżdżam właśnie na wypad, którego termin był dogrywany nim była znana data finału WOŚP i naszego Noworocznego (zwykle to był 2 tydzień stycznia i nie miało być kolizji terminów )..Duchem będę z Wami, Pozdrawiam :)
Virzzz | 2024-01-28 21:42:56
Ajjjć... tak niewiele zabrakło... By nie dublować
zonia | 2024-01-21 08:38:02
Nie będę mogła być na spotkaniu, więc proszę Was, bardzo proszę, róbcie zdjęcia,dużo zdjęć,abym chociaż tak mogła być z Wami.
MacGyver_74 | 2024-01-29 23:50:33
Szkoda, że nie mogłaś być na spotkaniu, chciałem przynieść te dokumenty :)
szeliga | 2024-01-27 05:58:13
Bardzo żałuję, że nie będzie mnie na spotkaniu. Właśnie szykuję się w drogę do Samotni na WOŚP. Pozdrowię Was z Karkonoszy.
Zdzisław K. | 2024-01-27 10:11:28 | edytowany: 2024-01-27 11:38:29
Asiu zrezygnowałaś z chłodnego piwka w Piwnicy Świdnicka rozumię. A teraz walczysz przy złych warunkach atmosferycznych żeby dojść do schroniska Samotnia. Pytanie czy zabrałaś ze sobą Raczki Turystyczne o co Ciebie prosiłem. I nie wspinaj się wyżej. Pozdrawiam Zdzisław.
Zdzisław K. | 2024-01-29 09:46:34
Asiu. Dla takich zdjęć wspinaj się wyżej. Pozdrawiam Zdzisław.
Danuta B. | 2024-01-29 20:23:59
Zdzisławie, zapomniałam na spotkaniu powiedzieć Ci, ze wzruszają mnie Twoje ojcowskie komentarze w kierunku Asi. A ona, jak każda nastolatka przekornie wybiera ryzyko.
Zdzisław K. | 2024-01-31 12:04:56
Słuchając, w młodym wieku, przestróg starszych kolegów, ustrzegłem się wypadków w górach chodząc po nich przez pięćdziesiąt lat.
Przykro mi, ale też nie będę na spotkaniu - wychodzę z covida. Pozdrawiam zdrowotnie.
Żałuję, że nie będę ale od kilku lat gram z orkiestrą oprowadzając wycieczki po Głuszycy.