Pomnik Ofiarom wojen i przemocy, pl. Rynek, Strzelce Opolskie
kitapczy: Pomnik zwany też "śląską Pietą". Odsłonięty 8 maja 2005 r. z inicjatywy Związków Kombatantów RP. Jego autorem i wykonawcą jest Stanisław Pietrus, a fundatorem jeden z lokalnych przedsiębiorców – Karol Cebula. Wcześniej w tym samym miejscu do 1991 r. stał pomnik przyjaźni polsko-radzieckiej.
Ring-Cafe (dawna), Strzelce Opolskie
kitapczy: Po lewej stronie zabudowa dawnej wschodniej pierzei Rynku (obecna jest przesunięta bardziej w kierunku wschodnim).
ul. Gajowicka, Wrocław
Danuta B.: Ale warto ujednolicić datowanie. Na pewno przed 1905, bo wtedy tamta kartka poszła w obieg.
Nadbużański Park Kulturowo–Historyczny, ul. Kopernika Mikołaja, Drohiczyn
Danuta B.: W sumie to wolę taki skrót z zawartości ekspozycji niż oddzielne kadry.
Zdjęcia niezidentyfikowane (Legnica), Legnica
Zbrozlo: Jest już podobne zdjęcie.

prysman
morganghost
morganghost

Ranking - grudzień 2023
Autor: Parsley°, Data dodania: 2024-01-03 18:02:44, Aktualizacja: 2024-01-04 07:32:22, Odsłon: 431

Wyniki konkursów w grudniu i w całym 2023 r.

Zamieszczona poniżej tabela obejmuje wyniki konkursów, których termin zakończenia upływał w grudniu 2023 r. W przypadku równej liczby zdobytych punktów o miejscu decydował wyższy ranking wszech czasów. Autorzy zagadek nagradzani są również 1 punktem (czerwone pole; w końcu najlepiej znają rozwiązanie).

Druga tabela przedstawia skumulowane wyniki 328 konkursów w całym roku 2023 (o 4 więcej niż w 2022 r.). Spośród 105 uczestników ubiegłorocznej rywalizacji, którzy rozszyfrowali przynajmniej jedną zagadkę, zwycięzcą został Tony (323 odgadnięte zagadki - gratulacje!). Pozostałe miejsca na pudle zajęli: Parsley (322) i Wolwro (321) - taka sama kolejność na 3 pierwszych miejscach jak w 2022 r.

Trzecia tabela prezentuje zestawienie najbardziej aktywnych autorów zagadek w 2023 r.

Poniższe zestawienie prezentuje klasyfikację autorów pod względem trudności zagadek (przy założeniu, że im mniej poprawnych odpowiedzi tym trudniejsza zagadka).

Autorem najtrudniejszych zagadek w 2023 roku okazał się Tony - średnio trochę ponad 10 osób (dokładnie 10,29) podawało prawidłowe odpowiedzi. Najłatwiej radzono sobie z zadaniami, których autorem był Popski - średnio ponad 20 osób (dokładnie 20,57). W zestawieniu pominięto autorów, którzy przygotowali mniej niż trzy zagadki.

Najtrudniejszą zagadkę zamieścił Tony (https://polska-org.pl/10568105,foto.html) - 2 poprawne odpowiedzi.

Najłatwieszą okazała się zgadka, której autorem był MacGyver_74 (https://polska-org.pl/10192092,foto.html) - 41 poprawnych odpowiedzi.

/ /