2022 - 2023 Budowa wielofunkcyjnej hali sportowej

Wielofunkcyjna hala sportowa Ślęzy Wrocław

Wielofunkcyjna Hala Sportowa przy ul. Kłokoczyckiej 1 we Wrocławiu. Wewnątrz hali funkcjonuje bieżnia (200m), infrastruktura lekolatletyczna (skocznia w dal i wzwyż, skocznia o tyczce, pchnięcia kulą i młotem) oraz boisko, które w zależności od potrzeb może służyć do gry w koszykówkę, siatkówkę czy piłkę ręczną. Ponadto do dyspozycji sportówców jest zaplecze sanitarne, szatnie, siłownia oraz fitness. Obiekt bazę sportową klubu Ślęza Wrocław.

Wartość inwestycji: 62 mln zł. Dofinansowanie: Gmina Wrocław (16 mln zł), Ministerstwo Sportu (33 mln zł), Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego, PZL. Inwestor: Klub Sportowy Ślęza Wrocław. Wykonawca: Strabag. Projekt: ASPA Pracownia Architektoniczna Sp. z o.o. Sp. k.

Budynek wejściowy do kompleksu sportowego
    Widok na hale sportowa z terenu przyległego parkingu