Kościół św. Stanisława Biskupa i Męczennika

Kościół został zbudowany w 1931 r. z fundacji Stanisława Stadnickiego. Drewniany, oszalowany, zbudowany w konstrukcji zrębowej, z wieżą o konstrukcji słupowej, jednonawowy. Do frontu dobudowana wieża. Wokół nawy i wieży zamknięte podcienia, wsparte na słupach o charakterze sobót. Wewnątrz ołtarze z lat 1963-1964, projektowane przez Stanisława Kozioła i wykonane przez Antoniego Kmaka. W ołtarzu głównym obraz św. Stanisława Biskupa, malowany w 1938 r. przez Bolesława Barbackiego. Dwa konfesjonały z ...
Kościół został zbudowany w 1931 r. z fundacji Stanisława Stadnickiego. Drewniany, oszalowany, zbudowany w konstrukcji zrębowej, z wieżą o konstrukcji słupowej, jednonawowy. Do frontu dobudowana wieża. Wokół nawy i wieży zamknięte podcienia, wsparte na słupach o charakterze sobót. Wewnątrz ołtarze z lat 1963-1964, projektowane przez Stanisława Kozioła i wykonane przez Antoniego Kmaka. W ołtarzu głównym obraz św. Stanisława Biskupa, malowany w 1938 r. przez Bolesława Barbackiego. Dwa konfesjonały z II poł. XVIII w., pochodzące z dawnego kościoła w Nawojowej. Obraz św. Jana Nepomucena z XVIII w., rzeźby czterech ewangelistów z XVIII w., krucyfiks z XVIII w.

Według

Drewniany kościół św. Stanisława Biskupa i Męczennika w Łabowej.