Zespół Placówek Oświatowych Nr 3

Internat Zespołu Szkół Nr 2

Zespół Placówek Oświatowych Nr 3 przy ul. Borowskiej 101 we Wrocławiu. Do 2008 roku internat pobliskiego Zespołu Szkół Zawodowych nr 2, tzw. Samochodówki.

W skład zespołu wchodzi:
- Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy
- Szkoła Podstawowa nr 88
- Specjalistyczna Poradnia Terapeutyczna

Do 2008 r. placówka mieściła się przy al. Akacjowej 10-12. Ośrodek pełni opiekę nad wychowankami całodobowo i przez cały rok. Przeznaczona jest dla młodzieży w wieku od 13 do 18 roku życia. Ośrodek jest przygotowany ...

Do 2008 r. placówka mieściła się przy al. Akacjowej 10-12. Ośrodek pełni opiekę nad wychowankami całodobowo i przez cały rok. Przeznaczona jest dla młodzieży w wieku od 13 do 18 roku życia. Ośrodek jest przygotowany na przyjęcie 96 osób. Pięć grup chłopców po 12 osób. Trzy grupy dziewcząt po 12 osób. Pierwsze i drugie piętro przeznaczone jest dla chłopców natomiast na trzecim piętrze mieszkają dziewczęta. W każdym module mieszkalnym znajdują się trzy sypialnie, łazienka i toaleta , sala nauki oraz pokój dzienny z aneksem kuchennym.

Budowa Osiedla Huby od strony ul. Borowskiej. Na drugim planie ...
    Dziedziniec szkoły, w tle budynek internatu