Politechnika Wrocławska budynek C-3/C-4

Budynek D-1 Politechnika Wrocławska

Politechnika Wrocławska budynek C-2

Budynek C-1 PWr

Budynek D-2 Politechnika Wrocławska

Tadeusz Brzoza

Tadeusz Brzoza (ur. 16 maja 1911 w Zakopanem, zm. 14 marca 1985) – polski architekt, nauczyciel akademicki, profesor, z zamiłowania taternik. Architekt okręgowy w Nowym Targu (1945-47). Samodzielny pracownik naukowy Oddziału Architektury przy Wydziale Budownictwa Uniwersytetu Wrocławskiego i Politechniki Wrocławskiej (1947), zastępca profesora, kierownik Katedry Architektury i Budownictwa Wiejskiego (1947–49), profesor kontraktowy (1952), kierownik Katedry Architektury I (1949–53), kierownik Zespołowej ...
Tadeusz Brzoza (ur. 16 maja 1911 w Zakopanem, zm. 14 marca 1985) – polski architekt, nauczyciel akademicki, profesor, z zamiłowania taternik. Architekt okręgowy w Nowym Targu (1945-47). Samodzielny pracownik naukowy Oddziału Architektury przy Wydziale Budownictwa Uniwersytetu Wrocławskiego i Politechniki Wrocławskiej (1947), zastępca profesora, kierownik Katedry Architektury i Budownictwa Wiejskiego (1947–49), profesor kontraktowy (1952), kierownik Katedry Architektury I (1949–53), kierownik Zespołowej Katedry Projektowania Budynków Społeczno–Mieszkalnych (1953-63), kierownik Katedry Projektowania Budowli Mieszkalnych (1963-68), kierownik Zakładu Projektowania Architektury Budynków Mieszkalnych w Instytucie Architektury i Urbanistyki(1968-72). Członek Miejskiej i Wojewódzkiej Komisji Urbanistyczno-Architektonicznej przy Głównym Architekcie Miasta i Województwa Wrocławskiego.

Za wikipedią: prof.Tadeusz Brzoza (ur. 16 maja 1911 w Zakopanem, ...