Przystanek kolejowy Gułtowy

Gułtowy – przystanek kolejowy w Gułtowach, w powiecie poznańskim, w województwie wielkopolskim. Zlokalizowany pomiędzy stacjami w Kostrzynie Wielkopolskim i Nekli. Ładownia kolejowa od 1888 r., natomiast odprawa pasażerska zainaugurowana w 1890 r. W roku 2017 przystanek obsługiwał 100–149 pasażerów na dobę.
2 lipca 1936 o godzinie 13:34 doszło do wypadku kolejowego: podczas wjazdu na tor główny dodatkowy wykoleił się pociąg pośpieszny nr 1305 relacji Warszawa Główna – Poznań Główny. Odnotowano dwie ...
2 lipca 1936 o godzinie 13:34 doszło do wypadku kolejowego: podczas wjazdu na tor główny dodatkowy wykoleił się pociąg pośpieszny nr 1305 relacji Warszawa Główna – Poznań Główny. Odnotowano dwie ofiary śmiertelne.
Według i

Pociąg osobowy Kolei Wielkopolskich relacji Poznań Główny-Konin ...