Mijanka Pilchowice Nielestno Towarowe (nie istnieje)

Kreuzungsstation Mauer-Waltersdorf

Mijanka zlokalizowana w km 15,300-15,800 linii nr 283, posiadająca niegdyś własną nastawnię "P" z urządzeniami srk. Zastanawiający jest fakt budowy mijanki w takiej bliskości stacji Pilchowice-Nielestno, wyposażonej również w urządzenia sterowania ruchem. Być może wynikało to ze zbyt krótkiego odcinka toru bocznego, a także miejsca dla wyciągnięcia składów towarowych z bocznicy do zakładów wapienniczych Pilchowice . ...
Mijanka zlokalizowana w km 15,300-15,800 linii nr 283, posiadająca niegdyś własną nastawnię "P" z urządzeniami srk. Zastanawiający jest fakt budowy mijanki w takiej bliskości stacji Pilchowice-Nielestno, wyposażonej również w urządzenia sterowania ruchem. Być może wynikało to ze zbyt krótkiego odcinka toru bocznego, a także miejsca dla wyciągnięcia składów towarowych z bocznicy do zakładów wapienniczych Pilchowice . Obsadę nastawni zdjęto w latach 70., ale składy na niej mijały się do początku lat 90. (moose)

Nielestno - km 15,5 linii, dawna mijanka niedaleko stacji kolejowej ...
    Pilchowice-Nielestno - zdjęcie wykonane w połowie mijanki, która ...