Krzyż kamienny (K3)

Pamiątkowy krzyż kamienny z 1808 roku odkryty (dosłownie - spod mchu) w październiku 2013 r. przez Wojciecha Grzywę i Jarosława Rudnickiego. Ustawiony jako nr 3. na utworzonym w listopadzie 2014 r. "Szlaku Kamiennych krzyży w Czaplach (Choińcu)" - zob. Choiniec, Rochów, Czaple, Skorzynice. Krzyż znajduje się kilkaset metrów na północny wschód od "krzyża murarza" ( ), po północnej stronie szosy Pielgrzymka - Lwówek. Zob. ...
Pamiątkowy krzyż kamienny z 1808 roku odkryty (dosłownie - spod mchu) w październiku 2013 r. przez Wojciecha Grzywę i Jarosława Rudnickiego. Ustawiony jako nr 3. na utworzonym w listopadzie 2014 r. "Szlaku Kamiennych krzyży w Czaplach (Choińcu)" - zob. Choiniec, Rochów, Czaple, Skorzynice. Krzyż znajduje się kilkaset metrów na północny wschód od "krzyża murarza" ( ), po północnej stronie szosy Pielgrzymka - Lwówek. Zob. )

Krzyż kamienny i tablica informacyjna
    Sklejony krzyż z 1808 roku.