Budynek nr 25

Budynek mieszkalny przy ul. Dunikowskiego nr 25 na Piaskowej Górze w Wałbrzychu został wybudowany dla pracowników Huty Karol. Jego budowę rozpoczęto w drugim kwartale 1965 roku a oddano do użytku 22 marca 1967. Blok mieszkalny z prefabrykatów o 5 kondygnacjach ze stropami ogniotrwałymi, piwnicami, instalacją gazową, elektryczną, wod-kan, CO i masztami TV. Kubatura - 3.543 m3, powierzchnia użytkowa 836 m2. Piętnaście mieszkań M-2, pięć M-3 i pięć M-5, łącznie 55 izb. Koszt budowy 2.261.704 zł, z czego ...
Budynek mieszkalny przy ul. Dunikowskiego nr 25 na Piaskowej Górze w Wałbrzychu został wybudowany dla pracowników Huty Karol. Jego budowę rozpoczęto w drugim kwartale 1965 roku a oddano do użytku 22 marca 1967. Blok mieszkalny z prefabrykatów o 5 kondygnacjach ze stropami ogniotrwałymi, piwnicami, instalacją gazową, elektryczną, wod-kan, CO i masztami TV. Kubatura - 3.543 m3, powierzchnia użytkowa 836 m2. Piętnaście mieszkań M-2, pięć M-3 i pięć M-5, łącznie 55 izb. Koszt budowy 2.261.704 zł, z czego 1.175.000 zł to dotacja Zjednoczenia (reszta - środki własne huty).
/Petroniusz na podstawie kroniki Huty Karol/

ul. Dunikowskiego w zimowej porze. Unikatowy skan z lat 60-tych. ...